Kıymalı Enginar Yemeği; Enginar faydaları saymakla bitmeyen bir sebzedir. Enginar; fosfor, kalsiyum, demir, sodyum, potasyum, magnezyum, çinko, A, B1, B2, B6 ve C vitaminlerinden oldukça zengindir.
Hem yapıldığı yemeklerin lezzetli olması hem de besleyici olması nedeniyle enginar yemeği sık tercih edilen bir yemek türüdür. Kısaca faydalarından bahsetmek gerekirse;
* Lif yönünden zengin olması, sindirim sistemini düzenleyerek sindirim sistemi hastalıklarını tedavi eder.
* Bazı kanser türlerinden korur.
* İdrar söktürücü özelliği sayesinde idrar yolu enfeksiyonlarını temizler.
* C vitamini oranı yüksek olan bu sebze özellikle çocukların bağışıklık sisteminin güçlenmesine oldukça katkı sağlar.
Kıymalı Enginar Yemeği için Malzemelerimiz;
*1 adet orta boy enginar (yıkanmış ve küp küp doğranmış)
*1 adet küçük boy soğan
*Yarım Havuç (küp küp doğranmış)
*1 diş sarımsak
*1 tatlı kaşığı tereyağı
*1 köfte boyutunda kıymamız ( kuzu kıyma)
*1 su bardağı sıcak su
*4 yemek kaşığı yazdan hazırlamış olduğumuz domates sosu
*1 yemek kaşığı zeytinyağı
Bebekler için kıymalı enginar yemeğinin hazırlanışı;
Tenceremizi ocağımıza koyduktan sonra zeytinyağımızı koyalım, kıymamızı ilave edip biraz kavuralım ardından tereyağını, soğanı, ezilmiş sarımsağı, havucu, enginarı, domates sosunu ve son olarak sıcak suyumuzu ilave edip iyice malzemelerin birleşmesi için karıştıralım.
Kısık ateşte yaklaşık 25-30 dakika kontrol ederek pişirelim ve hafif kaynadıktan sonra kısık ateşte 5-10 dakika iyice piştikten sonra altını kapatalım. Hazır olan yemeğimizi bebeğinize cacık yada yoğurt ile servis edebilirsiniz.
Şimdiden deneyecek olan annelerimize kolay gelsin, miniklerimize de afiyet olsun.
Bebeklerimiz için ilginizi çekebilecek diğer tariflerimiz için tıklayınız.
Berkay Danışmanlık İnsan Kaynakları
İnsan Kaynakları Yöneticisi
GÜLDAN ŞAHBAZ – 19.06.2020
Yorum Yapılmamış